itulau_fanua

tala fou

Talu ai nei, na tuʻufaʻatasia ai e le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi ma isi matagaluega e tolu le "Taʻitaʻia Manatu i le Faʻalauiloaina o le Atinaʻe Maualuga o le Alamanuia Umea ma Uamea".O le "Manatu" na tuʻuina atu e faapea e oʻo atu i le 2025, o le uʻamea ma le uʻamea o le a faʻavaeina se mamanu atinaʻe maualuga e faʻaalia ai le faʻatulagaina o le faʻatulagaina talafeagai, tuʻuina atu punaoa mautu, tekonolosi ma meafaigaluega, tulaga tulaga ese, tulaga maualuga o le atamai, malosi tauvaga lalolagi. , lanu meamata, maualalo-carbon ma atina'e gafataulimaina..

 

O le "14th Five-Year Fuafuaga" o se vaitaimi taua mo le atinaʻeina maualuga o le gaosiga o meafaitino mata.I le 2021, o le a lelei le faʻatinoina o le faʻaogaina o le uʻamea, ma o faʻamanuiaga o le a oʻo atu i le tulaga sili ona lelei i le tala faasolopito, faʻavaeina se faavae lelei mo le atinaʻeina maualuga o le alamanuia.I le 2022, i le feagai ai ma faigata ma luʻitau, e tatau i le kamupani uamea ona faʻamalosi i le alualu i luma aʻo tumau pea le mautu, ma faʻavavevave le saoasaoa o le atinaʻe maualuga e tusa ai ma taʻiala o le "Manatu".

 

Faatelevaveina le lelei ma le faʻaleleia lelei

 

I le 2021, faʻafetai i le malosi o manaʻoga maketi, o le uʻamea ma le uʻamea o loʻo manuia tele.O le faʻaputuina o tupe maua faʻagaioiga o pisinisi tetele ma feololo-tele uʻamea ma uʻamea i le 2021 e 6.93 miliona yuan, o se faʻaopoopoga i lea tausaga ma lea tausaga o le 32.7%;o le aofaʻi o tupe mama faʻaputuina o le 352.4 piliona yuan, o se faʻaopoopoga i lea tausaga ma lea tausaga o le 59.7%;tau fa'atauga O le fua faatatau na o'o i le 5.08%, o se si'itaga o le 0.85 pasene mai le 2020.

 

E tusa ai ma le tulaga o manaoga uʻamea i le 2022, o le China Iron and Steel Association o loʻo valoia o le aofaʻi o manaʻoga uʻamea o loʻo faʻamoemoeina e tutusa ma le 2021. O faʻaiʻuga o faʻataʻitaʻiga a le Metallurgical Industry Planning and Research Institute o loʻo faʻaalia ai le manaoga o loʻu atunuu. o le a faʻaitiitia laʻititi i le 2022. I tulaga o alamanuia, o le manaʻoga mo uamea i alamanuia e pei o masini, taavale, fau vaa, mea faigaluega fale, nofoaafi, uila, ma uila na tumau pea le tuputupu ae, ae o le manaoga mo uamea i pisinisi e pei o le fausiaina, malosi, koneteina, ma mea fa'apitoa na fa'aitiitia.

 

E ui lava e ese le vaʻaiga o loʻo taʻua i luga, e mautinoa lava, i le feagai ai ma le tulaga fou i le tulaga fou o le atinaʻeina maualuga, o le manaʻoga mo le tele o oloa gaosi oloa e pei o le sila, alumini eletise, ma le sima i loʻu atunuu o le a. fa'asolosolo ona o'o atu pe fa'alatalata atu i le vaitau pito i luga, ma o le mana'oga mo le fa'atuputeleina ma le fa'afuainumera Fa'alautele le malosi e foliga mai e vaivai.I lalo o le tulaga o le mamafa o le overcapacity o loʻo maualuga pea, e tatau i le uʻamea ma le uamea ona faʻalauteleina le faʻaleleia o le fausaga o le tuʻuina atu, faʻamalosia ma faʻaleleia taunuuga o le faʻaitiitia o le malosi, taumafai e faatumauina le paleni i le va o le maketi ma le manaʻoga, ma faʻavavevave. le fa'aleleia atili o le tulaga lelei ma le lelei.

 

O le "Manatu" o loʻo taʻu manino mai e tatau ona tausisia le faʻatonuga atoa.Faʻaleleia faiga faʻavae e pulea ai le gaosiga, faʻalolotoina le toe fuataʻiina o le faʻasoaina o vaega, faʻatinoina le suia o le gaosiga o le gaosiga, faʻasaina malosi le gaosiga o le uʻamea fou, lagolago le maualuga ma faʻaumatia le maualalo, faʻamalosia le tuʻufaʻatasia ma le toe faʻatulagaina o faʻalapotopotoga faʻaitulagi ma fefaʻatauaʻiga, ma faʻateleina le faʻalauteleina o pisinisi. .

 

E tusa ai ma le faʻapipiʻiina o le China Iron and Steel Association, i lenei tausaga, e tatau i le uʻamea ma le uʻamea ona faia ni faiga lelei e faʻaleleia ai le faʻagaioiga mautu o le alamanuia atoa e tusa ai ma manaʻoga o le "faʻamautuina o le gaosiga, faʻamautinoa le tuʻuina atu, puleaina o tau, puipuia o lamatiaga. , fa'aleleia le lelei, ma fa'amautu fa'amanuiaga".

 

Saili le alualu i luma ma le mausali, ma ia mausali ma le alualu i luma.Li Xinchuang, Failautusi o le Komiti Party ma le Inisinia Sili o le Metallurgical Alamanuia Fuafuaga ma Suesuega Inisetiute, auiliili e faalauiloaina le tulaga maualuga atinae o le alamanuia uʻamea, faaleleia le gafatia fou o le galuega autu, ma fausaga fale gaosi optimization o le galuega autu. .

 

O le taulaiga o le manaoga o lo'u atunuu ua faasolosolo malie lava ona sui mai le "o iina" i le "pe lelei pe leai".I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai pea le tusa ma le 70 2 miliona tone o mea uʻamea "puʻupuʻu" e manaʻomia ona faʻaulufale mai, lea e manaʻomia ai le faʻaulufaleina o le uʻamea e taulaʻi i le tuʻuina atu o mea fou ma faʻaauau pea ona faʻaleleia le lelei o le tuʻuina atu.O le "Manatu" e manatu i le "faʻaleleia atili o le gafatia faʻafouina" o le sini muamua o le atinaʻeina maualuga, ma e manaʻomia ai le faʻafaigaluegaina o le R&D a le alamanuia e taumafai e ausia le 1.5%.I le taimi lava e tasi, e manaʻomia le faʻaleleia atili o le maualuga o le atamai ma ausia sini e tolu o le "o le numera o le faʻatonutonuina o faiga autu e oʻo atu i le 80%, o le numera numera o meafaigaluega gaosiga e oʻo atu i le 55%, ma le faʻavaeina o le sili atu i le 30. falegaosimea atamai”.

 

Ina ia faʻalauteleina le faʻaleleia ma le fetuunaiga o le fausaga o le uʻamea, o le "Manatu" na tuʻuina atu i luma le atinaʻeina o sini ma galuega mai vaega e fa: faʻasalalauga faʻapisinisi, fausaga faʻagasologa, faʻasologa o fale gaosimea, ma le tuʻuina atu o mamanu, e manaʻomia ai le faʻatinoina o le atinaʻeina o le agglomeration, ma le vaega o le ogaumu eletise uʻamea gaosiga i le aofaʻi o le uʻamea leaga e tatau ona faʻateleina i le sili atu i le 15%, o le faʻatulagaina o fale gaosi oloa e sili atu ona talafeagai, ma le tuʻuina atu o maketi ma le manaʻoga o loʻo tausia se paleni malosi maualuga.

 

Ta'ita'i fa'atonu le atina'eina o u'amea eletise

 

O le alamanuia u'amea o le alamanuia e sili ona tele le kaponi fa'aoso i totonu o le 31 vaega o gaosiga.I le feagai ai ma le malosi o le malosi o punaoa, malosi ma le siʻosiʻomaga o le siʻosiʻomaga, ma le galuega faigata o le carbon peaking ma carbon neutrality, e tatau i le pisinisi uamea ona tulaʻi atu i le luʻitau ma faʻavavevave le atinaʻe lanumeamata ma maualalo-carbon.

 

Ile faʻatatau i sini o loʻo faʻatulagaina i le "Manatu", e tatau ona fausia se faiga toe faʻaaogaina punaoa mo atinaʻe faʻapipiʻi i le va o alamanuia, e faʻamaeʻa ai le suiga o le eletise e sili atu nai lo le 80% o le gaosiga o le uʻamea, e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le malosi i le tasi. Tone uamea e sili atu i le 2%, ma faʻaitiitia le malosi o le faʻaaogaina o punaoa vai e sili atu i le 10%., ia mautinoa le maualuga o le carbon i le 2030.

 

"O le lanumeamata ma le maualalo o le carbon e faʻamalosia ai pisinisi uʻamea ma uʻamea e suia ma faʻaleleia e faʻaleleia ai lo latou faʻatauvaʻa autu."Lv Guixin, o se tagata asiasi tulaga muamua o le Raw Materials Industry Department a le Matagaluega o Alamanuia ma Faamatalaga Tekonolosi, na ia faailoa mai o le maualalo o le carbon ma le green development o le ki lea i le suiga, faʻaleleia ma le maualuga o le atinaʻeina o le uʻamea ma le sila. alamanuia.“Pule” o le a suia i le “pule lua” o le aofaʻi o kasa ma le malosi.Po'o ai lava e mafai ona ta'imua i le lanu meamata ma le kaponi maualalo o le a faoa le maualuga maualuga o le atina'e.

 

Ina ua maeʻa ona faʻavaeina e loʻu atunuʻu le "dual carbon" sini faʻataʻitaʻiga, na faʻavaeina ai le Komiti o le Faʻalauiloaina o Galuega Faʻatauvaʻa Umea ma Uamea.O atina'e ta'imua i le alamanuia na taulamua i le fa'atulagaina o le fa'asologa o taimi ma le fa'afanua auala mo le maualuga o le kaponi ma le soliga o le kaponi.O se vaega o pisinisi u'amea ma u'amea o lo'o su'esu'eina u'amea maualalo-carbon metallurgy.Fa'atosina i tekinolosi fou.

 

O le atina'eina o le ogaumu eletise e fa'agasolo ai u'amea e fa'aaoga ai le uamea e pei o mea mata, o se auala aoga e fa'alauiloa ai le atina'eina o le u'amea ma le u'amea.Fa'atusatusa i le ogaumu fa'afefe-faaliliuina faiga umi, o le ogaumu eletise mama poto fa'agasologa o le fa'agasologa e mafai ona fa'aitiitia ai le carbon dioxide i le 70%, ma e fa'aitiitia tele le fa'aleagaina.A'afia i mea taua e pei o le le lava o punaoa u'amea, o lo'u atunuu u'amea ma uʻamea alamanuia o loʻo pulea e faiga uumi (tusa ma le 90%), faʻaopoopoina i faiga pupuu (tusa ma le 10%), lea e matua maualalo ifo nai lo le lalolagi averesi o faiga pupuu.

 

I le vaitaimi o le "14th Five-Year Fuafuaga", o le a faʻalauiloaina e loʻu atunuʻu le faʻaogaina lelei ma le lelei o le faʻaogaina o punaoa uʻamea, ma taʻitaʻia le atinaʻeina o le uʻamea eletise i se tulaga maopoopo.O le "Manatu" na fautua mai e tatau ona siitia le aofaʻi o le uʻamea o le EAF i le aofaʻi o le uʻamea leaga e sili atu i le 15%.Uunaia le agavaa o le ogaumu faaliu-faaliliuina pisinisi umi-faasologa e suia ma atiina ae ogaumu faaeletonika puupuu-faiga uamea i totonu.

 

O le faʻalauteleina o le faʻalauiloaina o le suiga o le ultra-low emission o se taua faigata foi lea e tatau ona tau ai le pisinisi uamea.I ni nai aso talu ai, Wu Xianfeng, o le tagata asiasi tulaga muamua ma le sui faatonu o le Atmospheric Environment Department o le Matagaluega o Ecology ma le Siosiomaga, fai mai e tusa ai ma le fuafuaga o suiga na tuuina mai e le Matagaluega o Ecology ma le Siosiomaga i itulagi autu ma itumalo, o le aofaʻi o le 560 miliona tone o le gaosiga o le gaosiga o le uʻamea ma le ultra-low emission transformation o le a maeʻa i le faaiuga o le 2022. I le taimi nei, na o le 140 miliona tone o le gaosiga o le gaosiga ua maeʻa le suiga o le ultra-low emission o le faagasologa atoa, ma o le galuega e fai si faigata.

 

Na faamamafaina e Wu Xianfeng e tatau ona faʻamaonia manatu autu, saili le alualu i luma aʻo faʻamautu le mautu, ma faʻalauiloa suiga ultra-maualalo ma tulaga maualuga.O pisinisi uʻamea ma uʻamea e tatau ona tausisi i le mataupu faavae o le taimi e faʻatatau i le lelei, ma filifili tekinolosi matua, mautu ma faʻatuatuaina.E tatau ona faʻamaonia vaega autu ma fesoʻotaʻiga autu, o vaega o loʻo i ai le mamafa tele e faʻaleleia ai le siosiomaga o le ea e tatau ona faʻavavevaveina le alualu i luma, o atinaʻe umi e tatau ona faʻavavevave le alualu i luma, ma o pisinisi tetele a le setete e tatau ona taʻimua.E tatau i pisinisi ona fa'agasolo le fa'aosoina i lalo o le fa'agasologa atoa, le fa'agasologa atoa, ma le taamilosaga atoa o le olaga, ma fausia ai se filosofia fa'apisinisi ma le gaosiga masani.


Taimi meli: Me-06-2022